Упражнения

➤ Набирания зад врат

Набирания зад врат
Набирания зад вратУпражнението се извършва на лост и афектира общо 7 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на ромбовиден мускул, задно рамо, подгребенов мускул, широк гръбен мускул.. сила се придава и на трапец, рамо, предмишници, среден гръб, трицепс, бицепс, мишничен мускул.

Набиранията зад врат се извършват с широк надхват, друг хват просто е невъзможен. Този вид набирания развиват същите мускулни групи както при набиранията пред гърди. Основната сила както при всичко набирания пада върху широкият гръбен мускул. Поради прибирането на лопатките  при това упражнение активно участие взимат мускулите от вътрешната и горната части на гърбът. Голяма част от силата се пада и на раменете, но тук внимавайте. Според редица автори именно там при това упражнение се крият много рискове от травми. 

Това упражнение е значително по-трудно и неудобно от другите набирания с надхват. Според редица автори също така е рисково за травми в раменната става.

При изпълнението на това упражнение се старайте да наклоните главата си минимално напред, точно толкова колкото лостът да мине зад вратът.

8 април 2015
1317
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари