street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Спортна гимнастика

тези спортове представят истинските професионалисти! Респект
Лост (Висилка)

Лост (Висилка)

Лостът е един от най-старите гимнастически уреди на които още от древността хората са мерили своите сили. Заема челно място сред гимнастически уреди не само по трудността на упражненията, но и по техният обем - над 1000 упражнения. Професионално най-голямо отношение към техниката на упражненията има качеството гъвкавост и то главно на раменните стави и кръста.

Повече информация
23
Успоредка

Успоредка

Като гимнастически уред успоредката се появява значително по-късно от коня и висилката. Своеобразната конструкция на уреда прави техниката на упражненията по-различна от тези на другите уреди и изисква добре развит раменен пояс и силни ръце. За голямото разнообразие от упражнения е необходима всестранна физическа подготовка. Успоредката е напълно самостоятелен вид от гимнастическият многобой.

Повече информация
21
Халки

Халки

Халките са единственият уред от гимнастическият многобой, при който изпълнителят взаимодейства с опората чрез допълнително подвижно звено. По този начин халките се преместват винаги в противоположна на движението на тялото на изпълнителя посока. Халките имат най-малък обем на упражненията и най-общо се разделят на махови и силови. Изправителният характер на повечето от упражненията на халките е една от важните предпоставки за тяхното системно включване в заниманията по гимнастика.

Повече информация
25
1