street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло
намери твоето упражнение
Трудност
Уред
Група

Опорен кръгом до стойка

Това упражнение е за спортни гимнастици на успоредка. Правилното му изпълнение е предхождано от редица спомагателни упражнения и техниката му на изпълнение е възможно да представлява опасност за хора без необходимият опит. За изпълнение на упражнението гимнастикът трябва да има добре развити силово-двигателни качества на трапец, трицепс, бицепс, среден гръб, широк гръбен мускул, предмишници, корем, рамо, гърди.

Опорен кръгом до стойка

Лекотата при изпълнението на това упражнение от гимнастиците е най-добрият показател за усета към играта на успоредка. Техниката на опорния кръгом, независимо от крайното положение, е една и съща. Това зависи от момента на пускането на първата ръка. Тук ще разгледаме изпълнението от висок задмах. 

При тръгването в предмах тялото е обтегнато, гърдите прибрани и пръстите водят движението. От водоравното положение на тялото, гърдите прибрани, предмахът активно се увеличава, затварянето на мишничния ъгъл се забавя с мускулно усилие в раменете. При преминаването в опора здраво трябва да са фиксирани в лактите и да не се получи хлътващо движение в рамената. Предмахът активно се увеличава с натиск върху прътовете и замахващо движение на краката напред-нагоре с леко свиване в тазобедрените стави. Мишничният ъгъл максимално се увеличава напред. С преминаването на краката под ъгъл 45º над прътовете, едната ръка пуска пръта. От получената инерция и бързото разгъване в тазобедрените стави тялото продължава да се повдига в опора на едната ръка. Другата ръка бързо пуска пръта и двете ръце едновременно посрещат прътовете с натиск, за да задържат тялото до стойка. 

15 януари 2016
838
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари