street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло
намери твоето упражнение
Трудност
Уред
Група

Долно задно размятно превъртане до опора

Това упражнение е за спортни гимнастици на успоредка. Правилното му изпълнение е предхождано от редица спомагателни упражнения и техниката му на изпълнение е възможно да представлява опасност за хора без необходимият опит. За изпълнение на упражнението гимнастикът трябва да има добре развити силово-двигателни качества на трапец, трицепс, бицепс, среден гръб, широк гръбен мускул, предмишници, корем, рамо, гърди.

Долно задно размятно превъртане до опора

Това упражнение се изпълнява по-често от стоеж в успоредката с външен или вътрешен хват, но се изпълнява и от опора. Основната техника на упражнението е сходна с тази на долно задно превъртане до опора. 

В основната фаза на действията, когато тялото рязко се разгъва от тазобедрените стави и ръцете активно дърпат, трябва да се извърши размятно движение с краката. Това движение започва преди пускането на хвата и трябва да завърши преди ръцете да са прехванали отново в опора. Височината на тялото над прътовете и бързината на размятното движение са решаващи. Упражнението завършва до опора на обтегнати ръце. 

15 януари 2016
1382
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари