street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло
намери твоето упражнение
Трудност
Уред
Група

Раменно въртене

Раменно въртене

Упражнението се извършва на халки и афектира общо 9 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на трапец, среден гръб, широк гръбен мускул, рамо, гърди, трицепс, бедра, седалищен мускул, корем, плочки

Раменно въртене

Това упражнение може да се извърши по два начина: с обтегнато и със свито тяло. И в двата случая е необходим голям мах във вис.

При раменното въртене със свито тяло се изчаква краката да достигнат до нивото на главата. Когато се извършат основните действия, тялото рязко се сгъва в тазобедрените стави, главата се навежда напред, а ръцете бързо се разтварят и прибират до тялото. 

Раменното въртене с обтегнато тяло изисква преди всичко много голям мах. Късното разтваряне на ръцете при задмаха и силното движение на краката назад позволяват на раменете да преминат високо, почти на равнището на халките. Когато краката достигнат въжетата, халките се отвеждат назад, което създава условия за по-бързото преминване на тялото напред. По нататък движението продължава като при мах с голяма амплитуда. 

И при двете раменни въртения при обучението на гимнастика може да се помогне отстрани, като се засилват краката назад и леко се повдига изпълнителят за гърдите. Най-важното условие правилното овладяване на упражнението с обтегнато тяло е безупречното изпълнение на мах във вис с голяма амплитуда. Многократно трябва да се изпълнява и задмах с подчертано камшично движение на краката.

7 януари 2016
925
Подобни упражнения
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари