Упражнения

➤ Раменно въртене

Раменно въртене
Раменно въртенеУпражнението се извършва на халки и афектира общо 9 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на трапец, среден гръб, широк гръбен мускул, рамо, гърди, трицепс, бедра, седалищен мускул, корем, плочки

Това упражнение може да се извърши по два начина: с обтегнато и със свито тяло. И в двата случая е необходим голям мах във вис.

При раменното въртене със свито тяло се изчаква краката да достигнат до нивото на главата. Когато се извършат основните действия, тялото рязко се сгъва в тазобедрените стави, главата се навежда напред, а ръцете бързо се разтварят и прибират до тялото. 

Раменното въртене с обтегнато тяло изисква преди всичко много голям мах. Късното разтваряне на ръцете при задмаха и силното движение на краката назад позволяват на раменете да преминат високо, почти на равнището на халките. Когато краката достигнат въжетата, халките се отвеждат назад, което създава условия за по-бързото преминване на тялото напред. По нататък движението продължава като при мах с голяма амплитуда. 

И при двете раменни въртения при обучението на гимнастика може да се помогне отстрани, като се засилват краката назад и леко се повдига изпълнителят за гърдите. Най-важното условие правилното овладяване на упражнението с обтегнато тяло е безупречното изпълнение на мах във вис с голяма амплитуда. Многократно трябва да се изпълнява и задмах с подчертано камшично движение на краката.

7 януари 2016
708
Подобни упражнения
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари