Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/novazago/public_html/street_fitness/clasove/snimki.php on line 181

Warning: Undefined variable $drugi in /home/novazago/public_html/street_fitness/clasove/kids.php on line 252

Warning: Undefined variable $reklama2 in /home/novazago/public_html/street_fitness/templates/kids_read.php on line 23

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/novazago/public_html/street_fitness/clasove/snimki.php:181) in /home/novazago/public_html/street_fitness/bezvizual.php on line 138

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/novazago/public_html/street_fitness/clasove/snimki.php:181) in /home/novazago/public_html/street_fitness/bezvizual.php on line 139
Ламади - Детски игри на открито
street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Детски игри на открито

нека децата изживеят своето детство

Ламади

Ламади

Играта Ламади е индивидуална игра за неограничен брой играчи. Нейното поле се състои от кръг, които е с диаметър около 30 см и права черта на поне 5 метра разстояние от него.

За да участва в играта всеки един играч трябва да сложи в кръгът предмета на залагане. Това обикновено са капачки от безалкохолни или картинките от кибритените кутииките (т.нар. кибритки). По редките капачки и кибритки имат по-голяма стойност и за тях може да се залагат по няколко от по често срещаните.

Всеки играч трябва да има своето пособие за игра - т.нар. ламада. Ламадата е много важна - с нея се обира залогът в кръгът Тя обикновено е от твърда, слабо огъваема гума, като едната и страна е препоръчително да е грапава, особено ако се играе за кибритки. 

Първоначално всички играчи хвърлят своите ламади от кръгът в посока линията. Този играч които успее да хвърли ламадата си най-близко или върху чертата е първи, следващият втори и т.н.

Първият хвърля от разстоянието на чертата в посока кръгът, като целта е да извади залогът от кръгът. Каквото извади - за него си остава. Ако не уцели - вторият е наред. 

Играе се игра-за-игра с оглед наличните ресурси в играчите.

11 февруари 2015
3348
Други игри
ще коментирате ли?