street fitness workout crossfit calisthenics gymnastics plyometrics kegel

Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло
намери твоето упражнение
Трудност
Уред
Група

Ъглов кръст

Това упражнение е за спортни гимнастици на халки. Правилното му изпълнение е предхождано от редица спомагателни упражнения и техниката му на изпълнение е възможно да представлява опасност за хора без необходимият опит. За изпълнение на упражнението гимнастикът трябва да има добре развити силово-двигателни качества на прав мускул на бедрото, шивашки мускул, корем, гърди, трицепс, бицепс, голям объл мускул, рамо.

Ъглов кръст

Това е най-често срещаната разновидност на кръста. Разликата се състои в това, че тялото е сгънато в тазобедрените стави под ъгъл 90°. Така изпълнен, кръста е значително по сложен, което се дължи на обстоятелството, че повдигането на краката премества центърът на тежеста напред. Това се преодолява с допълнителни усилия и активно ангажиране на допълнителни мускулни групи, основно в бедрата.

Обикновенно се изпълнява след спадане от опора, отначало като за кръст и малко преди крайното положение на тялото таза се сгъва. Ръцете, както и при кръста, са встрани и малко изнесени напред, главата запазва положението си с поглед напред. Краката трябва да бъдат хоризонтални и да сключват с трупа ъгъл от 90°. 

Упражнението не се нуждае от пазене на гимнастика. 

7 януари 2016
864
ще коментирате ли?
    Все още няма коментари