Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло

Ъглов кръст

Ъглов кръст Упражнението се извършва на халки и афектира общо 11 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на прав мускул на бедрото, шивашки мускул, корем, гърди, трицепс, бицепс, голям объл мускул, рамо.. сила се придава и на трапец, широк гръбен мускул, среден гръб, рамо, външен коремен мускул, паласки, седалищен мускул, широка медиална глава, широка латерална глава, двуглав мускул на бедрото, полусухожилен мускул.

Това е най-често срещаната разновидност на кръста. Разликата се състои в това, че тялото е сгънато в тазобедрените стави под ъгъл 90°. Така изпълнен, кръста е значително по сложен, което се дължи на обстоятелството, че повдигането на краката премества центърът на тежеста напред. Това се преодолява с допълнителни усилия и активно ангажиране на допълнителни мускулни групи, основно в бедрата.

Обикновенно се изпълнява след спадане от опора, отначало като за кръст и малко преди крайното положение на тялото таза се сгъва. Ръцете, както и при кръста, са встрани и малко изнесени напред, главата запазва положението си с поглед напред. Краката трябва да бъдат хоризонтални и да сключват с трупа ъгъл от 90°. 

Упражнението не се нуждае от пазене на гимнастика. 

Ъглов кръст
Няма добавени връзки
ще коментирате ли?
Вашето име
защитен код защитен код презареждане
    Все още няма коментари
За насОбратна връзкаизползвана литература