Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло

Долно задно размятно превъртане до опора

Долно задно размятно превъртане до опора Това упражнение е за спортни гимнастици на успоредка. Правилното му изпълнение е предхождано от редица спомагателни упражнения и техниката му на изпълнение е възможно да представлява опасност за хора без необходимият опит. За изпълнение на упражнението гимнастикът трябва да има добре развити силово-двигателни качества на трапец, трицепс, бицепс, среден гръб, широк гръбен мускул, предмишници, корем, рамо, гърди.

Това упражнение се изпълнява по-често от стоеж в успоредката с външен или вътрешен хват, но се изпълнява и от опора. Основната техника на упражнението е сходна с тази на долно задно превъртане до опора. 

В основната фаза на действията, когато тялото рязко се разгъва от тазобедрените стави и ръцете активно дърпат, трябва да се извърши размятно движение с краката. Това движение започва преди пускането на хвата и трябва да завърши преди ръцете да са прехванали отново в опора. Височината на тялото над прътовете и бързината на размятното движение са решаващи. Упражнението завършва до опора на обтегнати ръце. 

Долно задно размятно превъртане до опора
Няма добавени връзки
ще коментирате ли?
Вашето име
защитен код защитен код презареждане
    Все още няма коментари
За насОбратна връзкаизползвана литература