Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло

Мах във вис

Мах във вис Упражнението се извършва на халки и афектира общо 10 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на трапец, среден гръб, широк гръбен мускул, рамо, гърди, трицепс, бицепс, предмишници, корем, плочки, бедра

Изпълнява се от вис. Краката се повдигат напред и свободно се отпускат назад, като с това се взема предварителен малък мах, след което амплитудата му непрекъснато се увеличава. Правилната техника на маха изисква в предно крайно положение тялото да бъде обтегнато, халките малко обърнати навън и разтворени, главата наведена към гърдите. В началото на задмаха краката малко изостават и преминавайки през вертикала, силно замахват назад. В крайната точка на задмаха халките се избутват напред, гърдите са прибрани, така, че тялото да бъде почти обтегнато, халките са малко разтворени, погледът е напред. Предмахът започва с избързване на гърдите и корема, което създава предпоставки за камшично движение на краката при преминаването им през вертикала. И в двете крайни положения тялото на гимнастика трябва да бъде на височината на халките. 

Махът влиза като съставна част на много други упражнения на халки и е необходимо към неговото разучаване да се подходи много внимателно. 

Мах във вис
Няма добавени връзки
ще коментирате ли?
Вашето име
защитен код защитен код презареждане
    Все още няма коментари
За насОбратна връзкаизползвана литература