Упражнения

най-голямата колекция от упражнения със собствено тегло

Кръст

Кръст Упражнението се извършва на халки и афектира общо 7 мускулни групи. Акцентира се върху развитието на голям объл мускул, бицепс, рамо, трицепс, мишничен мускул, среден гръб.. сила се придава и на трапец, широк гръбен мускул, гърди.

Типичен представител на статичните, силови упражнения, характерни само за халките.  И днес както преди кръстът е едно от най-красивите упражнения и символизира силата на гимнастиците. 

Най-удобно изходно положение за изпълнение на кръста е опората. Ръцете бавно се разтварят в страни с едновременно равномерно спадане на тялото и нарастване на усилията с приближаване на хоризонталната равнина.

Правилното изпълнение на кръста изисква ръцете да бъдат обтегнати и точно встрани, тялото вертикално, раменете на една линия с хвата, а главата в естествено положение с поглед напред.

Задържането на тялото в това трудно положение се осъществява в резултат на натискането на гривните, при което се включват в действие почти всички мишнични, гръбни и гръбни мускули. 

Много често кръстът се явява финал на редица махови упражнения. като склопка, залупка и др. В тези случаи от съществено значение е умението да се задържа кръстът и от него зависи цялостната оценка на тези упражнения. На преден план възниква способноста да се преминава от силова мускулна дейност към статична. 

Кръст
Няма добавени връзки
ще коментирате ли?
Вашето име
защитен код защитен код презареждане
    Все още няма коментари
За насОбратна връзкаизползвана литература